Фондация

  Китка Здравец се заражда като олицетворение на вдъхновението заложено във всеки българин към българските фолклор и култура. Приели сме отговорно задачата си да популяризираме интерактивно сред идните поколения духа и орнаментиката на фолклорното танцово изкуство. Ако се потопим в живото участие, лесно можем да се изчистим от прашното ежедневие и дори суетата. А и ние знаем, че магия има не само в ритъма, а и в самите атрибути на участниците. В носията със защитните си шевици, знайни още от тракийско време, има много вградени послания и, когато изпълнителят я зареди, танцувайки от сърце, магията е пълна. За да разберем и развием днешните си потенциали, е добре да анализираме бита и обичаите на дедите ни. Нека се заредим заедно. С нас Ви очаква интересно усмихнато приключение.

  Как да сме здрави с Китка Здравец? Спортувайки като пораснали хора, всички ние знаем, че телата ни са изградени предимно от вода. Голяма част от водата в нас е в постоянно движение, а когато ние забравим да се движим в офис ежедневието си, с нея се случва каквото и с водата в природата. Заблатява се, което забавя нашите процеси в организма и губим енергия. Затлачва се системата от препочиване. Няма как, трябва и физическо движение, ако искаме да сме здрави и одухотворени. Трябва да си обърнем внимание. Да изкачим някой хълм със семейството е за предпочитане поне веднъж месечно, вместо всеки да си стои в стаята в този планиран уийкенд. В този смисъл Китка Здравец можем да сме полезни с подходящи идеи и предложения. По-притеснително е, че голяма част от децата вече вместо колелото предпочитат компютъра. Липсата на достатъчно спорт при младите, с развитието на технологиите, игрите са по-малко, което логично статистически ни доближава до западните общества по затлъстяване и диабет при подрастващите. Голямата ни задача е да ги стимулираме със спортни примери и да им обясним как спортът е полезен за тях. От малки знаем, че спортът калява характера. Изграждаме качествата на бъдещите лидери на екипна работа за общия успех и борбеност в преследване на целите. И още много добри навици като съсредоточеност, жертвоготовност, умения да общуваш и пр.

  Образованието е в основата на бъдещите поколения. Един мъдрец беше казал, че ако искаме да работим върху далечното бъдеще трябва да възпитаме сегашните деца как да възпитават бъдещите деца. Да, образованието възпитава и добрите практики на Китка Здравец са пример за това. Целта е да се провокира любопитството ни за търсене на информация. Когато открием в какво сме добри, лесно можем да станем още по-добри на база вродените ни таланти и естествената склонност да се подобряваме при наличие на резултати. Така изграждаме навици да подобряваме личността си. Развиваме достойнство и самочувствие, които са базирани на подготовка и това ни прави по-добри личности, които да дават по-добър пример.

Калин Христов


kitkazdravets.bg
ФОНДАЦИЯ КИТКА ЗДРАВЕЦ

ЕИК 206132199

България
област Габрово
община Трявна
гр. Трявна 5350
Хаджи Димитър No 27

Учредител и управител
Виктория Валериева Машева
KITKA ZDRAVETS FOUNDATION

UIC 206132199

Bulgaria
Gabrovo district
Tryavna municipality
Tryavna 5350
Hadzhi Dimitar No 27

Founder and CEO
Viktoriya Valerieva Masheva
www.kitkazdravets.bg
+359895092720
abv@kitkazdravets.bg